top of page

Wil jij een gezonde leefstijl maar val je vaak terug in je oude gewoontes waardoor je baalt van jezelf en dus weer terug bij af bent, of misschien wel verder dan dat?

Dan heb ik voor jou de oplossing om op een super simpele manier een gezonde leefstijl vol te houden!

Mogelijk heb je er wel eens van gehoord van de 80/20-regel. Het is oorspronkelijk een wet uit de wiskunde, maar kan ook prima worden toegepast in het dagelijks leven.

 

Ik ben echt mega fan ervan omdat het echt werkt en mega rust geeft!

Het principe is dat je een gezonde leefstijl het beste volhoudt als je af en toe de teugels laat vieren. En dat doe je met de 80/20-regel.

Gezonde taarten

Wat voeding betreft betekent het dat je 80% van de tijd gezond eet en jezelf 20% ongezonde voeding gunt. De winst zit nl in het feit dat je het meest van de tijd gezond eet en van jezelf dus mag genieten van de momenten dat het niet zo gezond is.

De 80/20-regel is dus de gulden middenweg. Hierdoor ben je bewust bezig met eten zonder strikt dieet waar je toch alleen maar doodongelukkig van wordt (en dus niet volhoudt).

Zo kan je zonder schuldgevoelens blijven genieten van af en toe een portie frietjes met mayo of dat heerlijke stuk taart op die verjaardag. Je eet namelijk de rest van de week gewoon gezond.

Wil je meer weten, download dan mijn 6 redenen om de 80-20 regel zelf ook toe te passen. Helemaal GRATIS!


 | GRATIS INFOGRAPHIC |
'STAY HAPPY & HEALTHY MET DE 80-20 REGEL'

Download dan hier de GRATIS infographic met de 6 redenen om de 80-20 regel toe te passen (én vol te houden!)

Voer je gegevens in en je ontvang direct de pdf om te downloaden.

Ik deel dit met je omdat de 80-20 regel voor mij echt een doorbraak is geweest. Misschien is 'life saving' wat overdreven maar 'health saving' durf ik wel te stellen. 

Ik ben altijd wel bewust geweest van gezondheid en gezond eten, althans dat dacht ik. Daarbij komt dat ik van jongs af aan heb gesport wat nog steeds een uitlaadklep voor me is. 

Tijdens mijn opleiding tot leefstijlcoach werd ik echter op een vrij brute manier wakker geschud. Ik kwam namelijk tot het inzicht dat ik zwaar ondervoed was en dat klinkt natuurlijk best ‘weird’ in deze Westerse maatschappij. Met ondervoed bedoel ik dat ik niet de juiste voeding at en dus ook niet de juiste voedingstoffen binnenkreeg. 

Ik dacht namelijk dat crackers met kaas (serieus, dat at ik in mijn single days gewoon als avondeten!) gezond was. Inmiddels weet ik dat ik mezelf daarmee zwaar tekort heb gedaan. En als je weet dat ik een periode ook nog eens flink (lees: obsessief) sportte snap je dat ik behoorlijk roofbouw heb gepleegd.

Totdat het natuurlijk mis ging. 

 

Buiten dat ik mezelf aardig voorbij was gerend vroeg ik veel van mijn lijf en kreeg het in plaats van goede voeding alleen wat lege vulling. Niet bepaald een winning team! Al was ik me daar toen totaal niet van bewust natuurlijk.

 

Totdat ik dus tijdens mijn opleiding het licht zag en begreep wat mijn lijf nodig heeft. Echt nodig heeft. Te weten, voedzame voeding: gezonde voeding met de juiste voedingstoffen zoals gezonde vetten, eiwitten en de goede koolhydraten. Maar naast voeding vooral ook voldoende ontspanning en slaap om te herstellen. 

 

En zo is de 80-20 mijn nieuwe levensstijl geworden om de hele simpele reden dat ik pertinent weiger om mijn 3 guilty pleasures te weten koffie, chocolade en wijn op te geven.

 

Sindsdien predik ik als coach en als mens het motto dat je gezond kunt leven mét ruimte voor de guilty pleasures. Zolang het maar in de verhouding 80%-20% is. 

En mocht je even uit de ban zijn gesprongen zoals bijv. tijdens de vakantie, so what. Pak je het erna gewoon weer netjes op. Niks aan de hand. 

Annick Boom
Rotterdamse Rijweg 213 - 3042 AP Rotterdam
bottom of page