top of page
Zoeken

Waarom alle vrouwen een roze bril zouden moeten hebben?

Bijgewerkt op: 9 jun. 2020

Het is een aanname en toch denk ik dat een aantal van mijn cliëntes die dit nu lezen een grote glimlach op hun gezicht zal krijgen. In mijn coaching laat ik ze namelijk heel vaak een roze bril opzetten. Figuurlijk dan, al heb ik er ook een keer een opgestuurd als ‘friendly reminder’ voor thuis.


Waarom een roze bril? Omdat ik het fascinerend vind hoe vrouwen kampioen zijn in zichzelf naar beneden halen. In zichzelf klein maken. In zichzelf niet belangrijk vinden. In zichzelf niet goed genoeg vinden. In zichzelf niet mooi genoeg vinden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Laat ik heel eerlijk uitspreken dat ik denk ik wereldkampioene was hierin. Totdat ik ontdekte dat ik iets geloofde wat helemaal niet persé waar was. Ik had het vooral zelf bedacht, in mijn hoofd. En je hebt er niets aan want negatieve gedachten leiden tot negatieve gevoelens. Min trekt min aan.

En zo kwam dus die roze bril. Ik wil het niet bestempelen als een bijzondere ontdekking want je kent ongetwijfeld de eeuwenoude uitdrukking ‘iets door een roze bril zien’. Daarmee wordt bedoeld dat je de wereld, je omgeving, je situatie etc. wat rooskleuriger ziet. En dat geldt dus ook voor naar jezelf kijken. Dat is precies de reden dat ik alle vrouwen die zich herkennen in mijn verhaal adviseer om standaard een roze bril in hun tas te hebben. Die je op kunnen zetten als het nodig is. Die roze bril helpt namelijk om je houding ten opzichte van jezelf te veranderen. Om blij te zijn met jezelf en met wat je hebt. Plus trekt plus aan.


Positief denken leidt namelijk tot positieve gevoelens en die leiden weer tot positief gedrag. Daar heb je wat aan, daarmee kom je verder. Bijvoorbeeld om je doelen in het leven te bereiken. Als je denkt dat iets niet zal lukken, dan lukt het ook meestal niet. Maar dit werkt ook andersom! Als je positief denkt en erin gelooft, dan zal het ook een succes worden.

Die roze bril helpt je tevens om te realiseren dat niemand perfect is en dat jij dat ook niet hoeft te zijn. Wanneer er iets misgaat of tegenzit (en dat is nu eenmaal inherent aan het leven), relativeer dit dan en waardeer dat wat je al bereikt hebt. Zelfliefde is zo belangrijk. Accepteer dus wie je bent met al je mooie en minder mooie kanten. Die hebben we allemaal. En als iets tegenzit, zie dit dan als een uitdaging, als iets waar je van mag leren. Zodat je het de volgende keer anders of beter kan doen. Precies daar zit namelijk jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Dankzij die roze bril op je neus!168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page